De krant van Midden-Drenthe over Duokoop

20 februari 2019

news_image
Met Duokoop kun je meer hypotheek nemen en dus meer huis

Beilen - Oosting Makelaars introduceert in Midden-Drenthe het product Duokoop om meer mensen een kans te bieden om een huis te kopen dat anders niet binnen het budget zou vallen.

Duokoop bestaat al langer, maar is in deze contreien een wat onbekend fenomeen. Harro Feunekes, makelaar bij Oosting Makelaars: ‘Wij zijn de enige die het hier aanbieden. Bij dit product wordt de grond waarop je huis staat gekocht door een pensioenfonds en die geeft het in erfpacht weer uit aan jou, de eigenaar van de woning. Het is eigenlijk een huis kopen zonder grond. We doen dit vanaf vandaag met een woning in Hijken en Assen (zie elders in de krant) in overleg met de verkopers. Deze huizen zitten wat hoger in de prijzen en worden nu aantrekkelijker voor meer partijen. Je koopt in feite de stenen en niet de grond, waardoor je maandlasten met de hypotheek lager zijn. Je kan meer lenen.’

NHG
Omdat je via de Duokoop-constructie alleen een hypotheek voor het huis nodig hebt, kun je de woning met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) tot maximaal € 290.000 financieren. Het DNGB fonds (voorheen de Nationale Grondbank) koopt de grond voor maximaal € 290.000 die jij vervolgens gaat pachten. Duokoop kan worden toegepast voor woningen tot € 580.000,- met NHG in combinatie met Duokoop.

Zodoende heb je geen aflossing op de grond en houd je meer besteedbaar inkomen over. Dit kan je bijvoorbeeld gebruiken om te investeren in een grotere woning of verduurzaming.

Lees hier het hele artikel
Back to Top