Verlenging

VASTE PERIODE LOOPT BINNENKORT AF, WAT DAN?

Maandelijkse vergoeding

Voor het gebruik van de grond betaal je maandelijks een vergoeding aan DNGB. Deze maandelijkse vergoeding noemen we canon. De canon wordt bij aanvang van het Duokoop contract vastgesteld voor een bepaalde vaste periode. Dit betekent dat de canon tijdens deze afgesproken periode niet verandert. Dus je betaalt elke maand hetzelfde bedrag aan canon. Voor nieuwe contracten bedraagt de vaste periode de eerste keer 10 jaar.

Maar wat nu als je vaste periode afloopt? Aan het einde van de periode wordt de canon die je betaalt aangepast. Je krijg een nieuwe bedrag dat je moet betalen voor een nieuwe vaste periode. Als je gaat verlengen kan je kiezen uit verschillende vaste periode. De nieuwe canon kan hoger of lager zijn dan jouw huidige canon. Dat heeft uiteraard gevolgen voor je maandlasten.

Nieuwe vaste periode

Hieronder leggen we in 3 stappen uit wat je kan verwachten aan het einde van de vaste periode en hoe de nieuwe canon wordt bepaald.

Stap 1 - Vooraankondiging

4 maanden voor dat de vaste periode afloopt sturen we je een e-mail met de aankondiging . In deze mail geven we ook aan wat voor andere mogelijkheden je hebt.

Stap 2 - Keuze maken

3 maanden vóór het aflopen van de vaste periode krijg je een e-mail met de nieuwe canonpercentages voor verschillende vaste periodes. Je hebt dan 3 maanden de tijd om te kiezen voor welke periode je wilt verlengen. De keuze die maakt kan je aangeven in je persoonlijke account op Homedata.nl. Nadat je je keuze hebt doorgegeven, ontvang je van ons een bevestiging. Je hoeft niet te reageren op onze e-mail. Wij passen de vaste periode en canon automatisch aan. Je kan ook kiezen voor andere mogelijkheden, zoals de grond kopen. Verder op de pagina lees je er meer over.

Let op: Zodra je je keuze hebt doorgegeven klikken wij het canonpercentage voor je vast. Als het canonpercentage nadat je je keuze hebt doorgegeven omhoog gaat, geldt voor jouw het gekozen tarief. Als het canonpercentage nadat je je keuze hebt doorgegeven daalt passen we het canonpercentage automatisch aan naar de lagere waarde. Zo heb je dus wel zekerheid en betaal je nooit teveel.

Het bedrag dat je na de verlening gaat betalen bedraagt de het canonpercentage x de oorspronkelijke grondwaarde die bij aanvang van het Duokoop contract is bepaald. De Grondwaarde voor het bepalen van de canon wordt dus aan het einde van de vastperiode niet aangepast.

Als je geen keuze maakt en ons niets laat weten, dan wordt automatisch verlengd voor een periode van 10 jaar met het daarbij behorende canonpercentage.

Stap 3 - Keuze maken

De dag nadat jouw vaste periode eindigt, gaat jouw nieuwe vaste periode in. Als de nieuwe vaste periode is ingegaan, sturen we jouw een bevestiging.

Omdat je de canon vooraf betaalt, zal er een verrekening plaatsvinden bij de eerste incasso na de nieuwe vaste periode. De verandering in jouw maandlasten zie je dus nadat de nieuwe vaste periode is ingegaan.

Welke andere mogelijkheden heb ik verder?

Het einde van de vaste periode is een goed moment om te bekijken of Duokoop en jouw hypotheek bij je huidige (woon) wensen past. Jouw financieel adviseur kan je hierbij adviseren. Je kan bijvoorbeeld je bestaande hypotheek oversluiten en de grond kopen van Duokoop Fonds (dat kan overigens altijd je hoeft daar niet 10 jaar voor te wachten). Door de koop van de grond wordt je volledig eigenaar van de woning inclusief grond. Je rekent dan af met Duokoop Fonds en hoeft geen canon meer te betalen.

Hoe bepaalt DNGB de nieuwe canon?

Als je aan het einde van de vast periode voor een nieuwe periode kiest hanteren wij dezelfde tarieven jou als voor nieuwe klanten. Dagelijks publiceren wij de actuele canontarieven op www.duokoop.nl/tarieven zodat je tijdig kan gaan nadenken wat voor jouw de beste keus is. Klik hier om de actuele tarieven te bekijken.

Back to Top